Защо съвременен танц?

Съвременният танц е път към едно ново и пълноценно усещане на тялото и духа. Изследвайки кога движението се превръща в танц, кога дори неподвижността е събитие, ние се променяме и намираме хармонията между нашата вътрешна енергия и енергиите извън нас. Овладяното съзнателно използване на тялото дава възможност да бъдат почерпени сили от средата и пространството, което ни заобикаля – земята, на която стъпваме, въздухът, който дишаме, предметите и телата, с които взаимодействаме. Вълнуващата сценична изява е само върхът на айсберга – голямата невидима полза от заниманието със съвременен танц се открива в ежедневието – в уверените ни стъпки, в радостта от живота.

Преподавател

“В съвременния танц откриваш, че всичко може да танцува. Въпрос на майсторство е да разбереш как. ”

Теодора
Попова

Цели и етапи на обучение

Начинаещи

Базова първоначална подготовка. Развиване на необходимите физически и ритмически качества (пластичност, мускулна издръжливост и сила, концентрация, рефлекси). Постановка на тялото в класическа и съвременна танцова форма. Елементарна граматика на движението и първи стъпки в танцовия етюд.

Напреднали

Усъвършенстване и обогатяване на съвременните танцови техники. Танцова импровизация. Йога, медитация. Работа в различни стилови посоки – подбор на средства, съответни на творческата задача. Драматургия и хореография на съвременния танцов спектакъл.

Контакти

гр. София
ж.к. Суха река, 208-г

e-mail: amadeus.artacademy@gmail.com

тел. 0889507170