Защо ударни инструменти?

Първото и най-основно е, че ще експериментираме и непрестанно ще търсим. Барабани може да са всичко, ритъмът е постоянно около нас, във всяко едно действие и движение. Ще търсим какво те вълнува, как учиш, как усещаш, как ти разбираш и как можем да превърнем това в твоята най-голяма сила. Непрекъснато ще импровизираме, измисляме и сътворяваме. Целта ми е да превърнем самото учене в процес на творчество и експериментиране, в което и аз няма да съм подготвен и ще трябва непрекъснато да откривам и сътворявам с теб, непрекъснато да изисквам от себе си да уча нови и нови неща.

Преподавател

“Целта ми е да се научиш да се учиш сам.”

Андрей
Велков

Цели и етапи на обучение

Начинаещи

За начинаещите основна цел е развиването на усещане за пулс, ритъм и перкусивност. Това означава движение, говорене, свирене по тялото, по пода, по всякакви предмети и музикални инструменти. Основни задачи са интуитивното влизане в езика на музиката, разграничаването на различни темпа, основни нотни трайности, координация на ръцете и краката. Постепенно изграждаме технически умения – какво е “груув” и как се постига. Какво са ударните инструменти, какво правят те, как звучат и как се прави музика с тях.

Развити

По-нататък ще задълбочим познанията си за координацията и техниката. Вече четем ноти свободно. Целим да усвоим основните музикални стилове и да осъзнаем ролята на перкусиониста в групата или оркестъра. Ще свирим в групи, импровизираме, солираме и създаваме!

Напреднали

С напредналите навлизаме в по-сложни концепции и теми свързани с ритмически илюзии, свободно свирене, фразиране, полиритмически изменения и други. Целим да намерим самостоятелен подход към музицирането, собствен език, и стил. Запознаваме се с традициите при ударните и се стремим да отсеем от информационното море това, което ни помага да изградим себе си като артисти.

Контакти

гр. София
ж.к. Суха река, 208-г

e-mail: amadeus.artacademy@gmail.com

тел. 0889507170