Защо звуково продуциране?

Със сигурност си чувал музика, за която усещаш, че ти харесва, но нещо й липсва за да ти бъде наистина любима. Да, музикантите очевидно са добри, познават инструмента си до съвършенство и очевидно знаят какво правят.  Но някак си усещаш, че идеята им не е реализирала потенциала си и може да бъде много по-добра – ритъмът звучи стерилно и плоско, може би вокала не те очарова със своето присъствие, или пък басът е неясен. Може би ти допада много солото на китариста, но какафония от други звуци ти пречи да му се насладиш изцяло? Или пък харесваш много мелодията и хармонията, но пък всичко звучи стерилно и  сякаш си го чувал хиляди пъти и ти е омръзнало до болка?

Всичко това са аспекти на музикалното продуциране, звуковият дизайн и тонрежисурата. Това са похватите и знанията, които ти трябват, за да можеш да превърнеш една добра идея в цялостен, завършен проект.

Преподавател

“Създаването на музика не е просто добро свирене на инструмент и разбиране за хармония, то е боравене с физическо пространство, което си има закони, възможности и ограничения.”

Симеон
Христов

Цели и етапи на обучение

Начинаещи

В началото ще изследваме много начини да реализираш своите идеи с достъпни средства и ресурси без да ти трябват хиляди левове за звукозапис. Ще се занимаваме както с технически неща като тонрежисура, звукозапис, постпродукция и микс, така и с креативни – ще създаваме собствени инструменти, ще експериментираме със звуковото пространство и ще търсим нови изразни средства и перспективи на твоите идеи.

Напреднали

По-нататък, без значение дали искаш да правиш завладяващи хип-хоп бийтове, електронна музика, или искаш да знаеш как да записваш своя инструмент или глас, тук ще можеш да получиш нещо, което допълнително да обогати твоята идея и творчески път. Програмата e индивидуално ориентирана към твоите стилови предпочитания, визия и интереси и обогатяващо допълнение към знанията ти ако вече изучаваш инструмент или пък имаш интерес към киното или дизайна на компютърни игри, където звуковото продуциране е също много необходимо. Ще разглеждаме съвременната музикална индустрия и нейните тенденции и ще черпим знания от златните стандарти на миналото.

Контакти

гр. София
ж.к. Суха река, 208-г

e-mail: amadeus.artacademy@gmail.com

тел. 0889507170