Защо цигулка?

Един от най-обичаните музикални инструменти е и един от най-трудните за овладяване. За да се постигне това, е нужно постоянство, търпение и истинска любов към музиката. А умението да изразиш свободата и красотата на музиката чрез цигулката, е привилегия. Тя потапя в богат свят, в който търсенето не спира, а всеки ден е едно ново приключение.

Преподавател

Прекрасно е да развиваш себе си всекидневно, чрез нещо толкова възвишено като музиката.”

Калина
Митева

Цели и етапи на обучение

Начинаещи

Цел на началното обучение е ученика да придобие основни умения, чрез които да преодолее трудностите на началото. Те включват дисциплина, постоянство, развитие на творческата мисъл. На този етап той ще се запознае с инструмента, ще се учи на правилна постановка, ще работи върху изграждането на основни технически умения, музикален слух, видове памет и развитие на вкус към звука. Ще получи психическа и музикално – техническа подготовка за първи изпълнения на сцена.

Напреднали

Основна цел на обучението е развитие на индивидуалните качества на ученика, изграждане на артистично присъствие, личен вкус към звук, фраза и стил.  Изграждане на стабилна връзка с инструмента, по -задълбочено изучаване на цигулковата техника с цел свободно изразяване на индивидуална интерпретация. Детайлна работа върху богат репертоар от произведения.

Контакти

гр. София
ж.к. Суха река, 208-г

e-mail: amadeus.artacademy@gmail.com

тел. 0889507170